Kongsi Resepi

Monday, 30 April 2012

Previous Birthday Gift



Lagi seminggu, usia akan bertambah. Umur da masukkkk... Teeeett! Hahahaha. Dan pada masa yang sama, cepat masa berlalu, dah masuk setengah tahun dan juga bulan puasa nak dekat da nih. Cepat betul.... 

Hari ni, tetiba nak review balik surprise birthday-gift yang aku dapat dari mula kenal chenta-hati sampai lah tahun lepas. Tapi bila dikenangkan balik, makin tahun makin tak mengharap dah nak hadiah apa. Sebab, semuanya dah ada. 


TAPI.....
Yang penting, as long as chenta hati ada disisi, celebrate sama-sama walaupun makan di gerai tepi jalan pun dah syukur alhamdulillah. #Betullah, awak!

Standardlah kan, bila belum tiba masanya lagi, teringin-ingin hati nie nak tu, nak ni, nak memiliki benda idaman hati. Tapi bila dah dapat offer, kiranya ada orang dah buka offer NAK APA, masa tue lah acik tak tahu dah nak apa. 

Macam duet juga, bila dapat gaji, tengok barang yang idamkan sebelum gaji kuar, meluap-luap nak, bila dah ada gaji, pandang sebelah mata je. Nafsu nak memiliki pun dah ilang. Kaannn..

Jum, aku sharekan barang-barang yang pernah dapat. Walaupun tak semewah berlian, tak semahal Coach, tak secantik Guest, asalkan ikhlas dari hati, dan dia tak lupa hari istimewa pun, da ok kan.

2008
video
Chenta hati buka offer untuk aquarium ni. 
video
2-3 hari kemudian, da dapat "cucus ikan". Lagilah berkobar-kobar nak bela ikan.


Masa ni lah 1st time tengok ikan beranak. Banyak giler. Comelnyaa. Aritu sempat kira, dalam 30ekor anak dia, tapi yang hidup 10 ekor je. Tak tahu napa.

Setahun kemudian, 2009...
tak de present, but surprise yang memang tak dijangka.

Nasib lah pakai wane itam.


Setahun kemudian.. 2010..
Apa eh?? Hurm.. 
Oh! Kasihsayang yang bertambah-tambah. Masa ni ekonomi gawat..
Pergi makan, makan n makan. Dan karaoke.
#Rutin tahunan
Pastu dapat ni.
#Sebab nama "Bubu"

Tahun 2011..
Ekonomi stabil balik, acik disunting! :D
Pergi GH, yang telah sekian lama tak pergi. Best best best!
Semua game, kiteorg main. Dan shopping. 

Celebrate sekali dengan Hari Ibu with future-MIL.
future-MIL sponser.
Dan dapat ni.

Bos sponser kek+belanja makan
And officemate belanja Famous-Amos
TQ! 

#Tahun ni lah yang paling best.
TERIMA KASIH SEMUA


DAN
Untuk tahun 2012.....
Jeng jeng jeng...
14Feb2012 aritu dapat Mini DSLR Pendrive #speechless

Katanya tu sekali pakej untuk birthday comingsoon.
Hurmm..
Awak, minggu depan ada dapat pape tak? 
#Kelip-kelip mata sambil senyum.


Notepad: Korang da GANTI PUASA belum?? 

2 comments:

zera eira said...

comel nye pendrive tu!

mieraahajis said...

@zera eira --> beli la.. sama2 ada collection :)