Kongsi Resepi

Friday, 6 April 2012

Tutorial | Check BERAT Blog


Wah! 1st tutorial ni yang aku buat julung-julung kalinya. Cheeewaahh. Tutorial yang paling simple. 

Pernah timbang blog?  Eh eh, jangan ingat kite je yang kena timbang. Blog pun kena lah juga timbang, dalam erti kata lain, nak tengok berapa lama loading untuk buka blog kita ni. Berat ke tak widget-widget yang kita guna dalam blog kita tue. Kalau load time amik masa lebih 5saat, kurang-kurangkanlah widget yang ada ye.Itu lah faktor yang menyebabkan blog berat.  Biar kurang tapi menarik. Wah, gituuu yee dak! 

Jum main timbang-timbag. Click sini yee.

Selamat Mencuba 


2 comments:

Amir said...

is that love :D

mieraahajis said...

@Amir --> jum timbang-timbang :D