Kongsi Resepi

Tuesday, 17 April 2012

Setahun Sudah Berlalu

"Takutnye interview esok. 1st time nih dapat panggilan interview lepas 3minggu final project presentation. "

Ni kisah pada tarikh hari ni, tapi berlaku tahun lepas....

Esok....
Genap seminggu setahun aku kerja kat tempat kerja sekarang ni. Alhamdullilah, rezeki bertambah-tambah, walaupun banyak dugaan. Bermula dari bawah, tapi sekarang dah kena monitor staff bawahan pulak. Lagipun office dekat dengan rumah, naik bas je pergi kerja, sebab naik bas depan rumah, turun bas depan office.. So, buat ape sesakkan kepala nak bawa kereta sedangkan semuanya senang? Hehe...

Bila imbas balik, selama setahun kerja kat sini, macam-macam benda yang jadi.
Hari pertama kerja, bos dah belanja makan. Kerja lebih masa.. Lepas tue, celebrate birthday, selang seminggu je dengan harijadi bos, so, dapat kek 2hari berturut-turut... Sampaikan kena bawa balik lah. Then.. rezeki bertambah-tambah bila hujung tahun. Bos selalu belanja makan... Mesti korang kate; 

"Bestnyeee... dapat bos macam tue." 

A'ah. Memang best, tapi ada makna tau. Hari nie dia belanja, 2 hari kemudian, dapatlah kerja menimbun-nimbun sampai kena stayback lah. Paling lama, 5hari berturut-turut  balik lambat.
BEST KAN??

Walaupun macam-macam peel staff sebelum ni, tapi tue semua pengalaman. Yang kelakar, ada sorang bekas staff ni, punya menangis-nangis masa bercakap on phone, tiba-tiba minta half-day, nak balik. Ingatkan ada family meninggal ke apa ke kan, rupanya PUTUS CINTA. Ni lawak! Kau nak half-day sebab bf tinggalkan kau? Pelik pelik. Tak dapat cuti arini, dia MC la esok nya, katenya ada hal, sedangkan pergi cari ex-bf dia. Ish! Ish! Ish! Macam-macam.

Lagi 22hari lagi. TIKtokTIKtok~~!

4 comments:

AyueJean said...

hahhahahahaha....... tgelak sensorg plak bc ayat last tu...

mieraahajis said...

die bekas adik kepada kawan kite lah awak. huahuahuauah. dengan kite die xnak kawan, die nak kawan ngn kawan kite jee. hahaha

AyueJean said...

@mieraahajis aduh kesiannya......

mieraahajis said...

@AyueJean -> hik hikhikhik...