Kongsi Resepi

Thursday, 23 May 2013

Penambahan Umur Setahun Lagi -- Part2

Kesinambungan Part1
----------------
Taraaaaa...!!
Besaq baqhang!!


Bayangkan dia pegang benda ni kat mall tadi.
Mama dia kata,
Couple yang jalan sebelah pun pandang tak benti..

Ni f-MIL - suweetkan!
Cupcake ni mmg sedap!


Berat n sama tinggi dengan aku..
Benda memang yang tak pernah pun aku terfikir..

Ingatkan Scha and Awal je yang ada..
Amik!!
Duk sebelah pun dah penuh tempat duduk..


Macam mana aku bawa balik rumah?
Haaaaa..
Pikul laaa letak atas bahu sebelah..
Macam pikul beras tu..

Nak lalu pun terlanggar kusi meja makan..
Tak sempat nak letak,
Tengok sapa yang landing dulu?
Kemain budak ni..



Masa ni la baru aku terasa besar gile menatang ni..

Untuk Awak,
Terima kasih untuk semua ni.
Kite betulbetul speechless sangat.
Makan pun menggigil sampaikan ayam boleh "terbang"..
Kehkehkeh..
Dari lapar terus kenyang..


Thanks untuk suwet cupcake tu..
Sedap sangat-sangat..
Awak bagi benda ni terasa kite still lagi muda..
Hahahaha..

Dan juga, terima kasih untuk semualaaaahhh..
Kite terharu tapi kena control,
Nanti ayam tetiba jadi "masin"..

Harap awak sentiasa dengan kite..



Love Awak Angat-angat!! :)

Wednesday, 8 May 2013

Penambahan Umur Setahun Lagi...

Selamat Hari Jadi..
Untuk diri sendiri.. 
Hikhik...

Kejap nye dah nak setengah tahun..
Macam tu juga dengan usia diri ini..
Moga diberikan kesihatan yang baik, rezeki yang diberkati,
Dipanjangkan umur, dan dipermudahkan segala urusan..
Amiiinnn...


Kalau untuk acara 3 tahun berturut-turut sebelum ni adalah acara membaling tepung.
Tahun ni alhamdulillah terselamat..
Sebab nyaaa..

Chenta-hati bz dengan meeting/keje.,
So, celebration makan malam diadakan awal sehari..

Surprise pertama, 
Keluar dinner dengan family dia..
Makan kat KR je..




Then katanya nak pergi toilet.
Mama dia pun sama..


So dalam 20minit kemudian, 
Tetiba datang surprise kedua.
Betul-betul speechless!!
Benda yang tak pernah aku terlintas pun dalam kepala ni..

EH!
Amboi, dia landing dulu...

Sambung nantilah.
Nak tido. 
Esok keje. Sini hujan lebat.
Selamat Malam... 

Monday, 6 May 2013

Keputusan PRU13

Beria malam tadi nak tunggu..
Pukul 9, 10, 11.30pm..
Keputusan rasmi tak kluar lagi untuk Lembah Pantai..
Tapi parti ni dah meraikan kemenangan dorang..

Pagi ni,
Keputusan PRU13


Dah nampak??

Allah dah bagi isyarat dah tu.
PAS bermatian sokong DAP apa DAP balas.....
Takkan nak jadi Singapore ke-2???
Iqraq. 

Kita diberikan peluang utk MEMILIH
Kita telah membuat PILIHAN & MEMANGKAH.

Namun, ini ke keputusan yg kita nak? 
Tepuk dada tanya selera. 
Dah tiba masa utk kita bersatu.Sedih dgn apa berlaku. 
Terus pk anak2 cucu & generasi akan dtg.

BERSATULAH MELAYU ISLAM. 

Walaupun Raja Nong Chik tewas di P121 Parlimen Lembah Pantai, 
namun aku tetap nak ucapkan ribuan terima kasih atas usaha dan jasa beliau selama 4 tahun beliau jadi Menteri Wilayah dan membantu kawasan Lembah Pantai...

So lepas nie tak payah la sibuk-sibuk nak tolong...
Biar lah YB tu buat kerja plak..you go back to your business and keep Pusat Khidmat Masyarakat BN running as usual...
Thanks again RNC...!!!! 


P/s : Pendapat ikhlas bagi org yg cetek ilmu.Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh, bertelagah kita parah, bersengketa akhirnya kita yg RUGI!! Perlukah kita yg RUGI???? Renung2kan.. 


Sunday, 5 May 2013

Selamat Mengundi!

Selamat mengundi kpd semua rakyat Malaysia!! 
Jalankan tanggungjwb anda sebagai rakyat!! 
Undilah dgn bijak :-) 
Semoga Malaysia kekal aman dan harmoni tnpa perbalahan.
#peace


Jom! Kite mengundi! 
JOM!!

Wednesday, 1 May 2013

Selamat HariJadi Mama & Selamat Hari Pekerja

Selamat HariJadi Mama..
Takyah susah apply cuti,
Memang setiap tahun, 
Tarikh ni adalah public holiday.
Hurm...
Hari ni mama cuti masak,
Malam ni kite nak celebrate kat mana yeeee?

Selamat Hari Pekerja..
Cuti ni pegi tengok Ironman3 keeee?
kehkehkeh..

2 in 1 every year!