Kongsi Resepi

Wednesday, 18 April 2012

Segmen Pka Rahim : Surprise

Rasanya ni kali kedua join segmen Pka PkaChu Rahim. Kena tagged dengan sikecik ni lagi. TQ TQ! 
Tarikh tutup 19 April 2012. Fuuuhh.. Nasib sempat lagi. Jummmm..

#Sila clik gambar atas ni. :)


Surprise yeee... Hurrmmm...
Banyak kejadian surprise-surprise nih cuma ingat tak ingat je lah.
Bagi aku setiap hari adalah surprise.
Sebab apa?

Sebab aku tak tahu apa akan jadi 1saat lepas ni. Jangan kan 1 saat, 1 minit, 1 jam. esok, lusa, tulat, minggu depan dan sebagainya. Benda simple, apa yang kita rancang, Allah yang tentukan kan. Tak ke surprise? Bila tak jadi apa yang dirancang, then ada hikmah disebaliknya, kaaann? #Ni da melalut dah ni.

Ok Ok! Back to basic...
Antara surprise yang tak boleh lupa ialah masa birthday last year(2011). Tak pernah merasa celebrate birthday 4kali dalam 2minggu tu.


Tahun lepas, birthday aku jatuh pada hari bekerja, so, dengan tiba-tiba, bos offer nak belanja makan. Ingatkan belanja makan je, rupa-rupanya ada kek sekali. Tak cukup untuk kek hari ni, esok bos bawa kek lain plak ke ofis, maybe kek celebration dia kot, sebab tarikhlahir dia, selang seminggu je dengan tarikhlahir aku. Sampaikan kena paksa bawa balik rumah lah.


 Lepas tu, masa weekend (sabtu), pergi berfoya-foya sakan kat GH (bukan nama sebenar)  dengan chenta hati. Alhamdullilah, rezeki melimpah-limpah masa tue, kalau sebelum ni main game adalah limit, tapi masa tue, dapat lah juga merasa semua game termasuk indoor game. Dan juga dapat shooping kat GH. #Eeee.. macam tak caya! Rezeeekkiiiiii... 



Penat semalam tak hilang, tiba-tiba future-MIL ajak pergi picnic. Bila sampai je kat rumah chenta hati, tup tup dapat loket rantai dari f-MIL. #Macam tak caya. 




Acik tacing masa tue. Tak terpikir plak dapat loket tue. Kejadian, loket tue sama dengan cincin risik aciklah. Bila dah sampai PD, dapat plak kek + balingan tepung.Masa tue kan jatuh Hari Ibu, so, celebrate lah sama-sama. 

 

Nexwek, ayah aku buka offer, nak g karaoke, celebrate birthday lagi sekali. Kali ni birthday aku+emak aku. Chenta hati pun ada. Best je masa tue. Spend a quality time with them. :)


#Mak Pak ada kat depan kiteorang

Ni lah birthday tahun 2011 yang paling best. Walaupun banyak suka duka yang jadi..
So, hadapi dengan senyuman je la. Hehehe...


Kali nie, turn AWAK plak kite tagged!
Sheda Ucu
Nour Eyza
Amyaby

Tarikh lahir mak aku sama dengan tarikh lahir boss. Peeeaaaccee yyooowww!

7 comments:

amyaby said...

wahahahaha.. got it !! tenkiu.. :D

amyaby said...

wahahaha.. got it.. tenkiu.. :))

Pka Rahim said...

wahh bestnya dpt celebrate befday byk2 kali. huhu
neway tq join segmen pka ye :)

mieraahajis said...

@amyaby --> nanti kite tag lagi eh :)

mieraahajis said...

@Pka Rahim --> rezeki pka. sapa sangka kaann :D

AyueJean said...

ni bape kali besday nih??
jelesnye.....

http://ayuejean.blogspot.com/2012/04/segmen-pka-rahim-surprise.html

mieraahajis said...

@AyueJean --> berkali ah-kak oiiii..