Kongsi Resepi

Friday, 20 July 2012

Niat Puasa & Niat Solat Terawih


Alhamdulillah.. 
Semalam dah diumumkan yang esok, 
21/7/2012 bersamaan 1 Ramadhan 1433H,
kita dah start berpuasa...

Alahai....
Rasa kejap je masa berlalu...
Subhanallah... Cepat betul...

Memandangkan Ramadhan hanya datang setahun sekali...
Sure ada yang tak ingatkan...
Bukan tak tahu, tapi lupa.. Hehe 
Biasalah tu kan? 

So, kat sini,
Aku sharekan niat untuk puasa sehari dan sebulan...
Alang-alang, baik niat sebulan kan..
Yelah, kadang-kadang tue, sebelum tido, lupa nak niat..
Dibuatnya terlajak sahur, haru youu...



Ni pulak doa untuk buka puasa....



Malam ni juga...
Malam pertama terawih...
Aku share juga niat solat terawih..
Ada yang lupa leteww kaann...
Hehe...






Sedikit pesanan ikhlas kepada yang hidup merantau jauh dari keluarga, hujung minggu ini pulanglah ke kampung. Tinggalkan seketika kesibukan hidup yang tidak pernah berkesudahan. Bersahur dan berbuka'lah bersama kedua ibu dan bapa anda. Jadikan ramadhan kali ini lebih bermakna kepada mereka yang sentiasa merindui anda.

Mungkin ini ramadhan terakhir buat kita. 
Mungkin juga ramadhan terakhir buat mereka. 
Hanya Allah sahaja yang tahu. 
Jadi gunakanlah kesempatan yang diizinkan Allah ini untuk melaluinya.


6 comments:

kinghana said...

hehe, selamat berpuasa esok :'D jemput singgah kat sini jugak sayakinghana.blogspot.com/2012/07/tips-diet.html :')

missmeraa said...

@kinghana thanks dear sudi singgah... same goes to u too yang... selamat berpuasa n berteraweh :)

Razif Razak said...

terima kasih mengingati.selamat berpuasa! :)


http://freetimeacts.blogspot.com/

Cik mama said...

Selamat menunaikan ibadat puasa.. semoga ramadhan kali ni lebih bermakna ^_^

missmeraa said...

@Razif Razak --> selamat berpuasa juga... hehe

missmeraa said...

@Cik mama --> amin.. mudah-mudahan.. selamat berpuasa juga... :)