Kongsi Resepi

Monday, 14 May 2012

Hadiah Untuk Mama!

Cont. Hari Ibu..

Aku dengan 2org adik lagi, pergi MidValley je. Sebab dekat dengan rumah. Lagi sorang tue, tak ikot, katanya malas. Cekidout!!

Lain yang dirancang, lain yang dibeli. dari pukul 3ptg sampai lah ke pukul 8 mlm, baru lah jumpa hadiah yang berkenan. 

1. Promotion Minyak Wangi 
- RM192 untuk 100ml
- free bag
- free extra botol perfume
- free mekup+photoshoot
Kenapa tak amik nie? Rasa rugi, sebab mama tak de ngan kiteorg. Then benda tu nampak kecik kan. Rugi plak, kang aku amek pakej mekap tue, bukannya nak pergi mana pun. so, REJECT! Walaupun terasa nak survey harga kat perfume shop.

2. Handbag CR
- survey kat JJ, Metrojaya, Butik-butik handbags
- da tertarik 1,2 handbag nie
- terlebih bajet pulak
- ada yang under bajet, tapi tak tahu mama berkenan ke tak,
- REJECT lagi!

Sian adik yang kecik ni, nak makan katanya. Kiteorang pergi makan kat Popeyes, yang lain semua penuh. Sambil makan, sambil pikir-pikir nak beli apa. Perut dah kenyang, jum sambung survey lagi! 

3. Pergi Memory Lane
- Dah dapat card! Then ternampak daddy+anak-anak dia belikan present for their mom. So, ingat nak belikan mug, tapi.....Rasa macam tak best. Common. Ternampak music box! Haaaa.. Menarik. Tak adalah benda ni bersepah-sepah, atleast dia ada barang untuk disimpan. So, belikan music box, tapii under nama adik aku yang bongsu tue. Aku topuplah sikit duet dia. 

4. Pergi Jusco, tetiba, ternampak peralatan dapur! Jeng Jeng Jeng! Rice cooker, blander, pemanas air, iron n etc semua dah ada kat rumah.Last-last aku ternampak Oven yang boleh bakar kek tue. Waaahhh!! Menarik! Discuss2 dengan adik, kite amik ni je lah. Tapi JJ abes stok, kiteorang pergi care4. Hehe. Nasib ada stok. Bayar and rapping terus. 

5. Nak balik, adik aku belikan famous amos untuk mama. 

Sampai je kat rumah.....

Nantilah aku sambung cite......
Hehe...

2 comments:

zera eira said...

wahhh! best nya mama dia dapat hadiah! :)

mieraahajis said...

@zera eira --> rezeki lebih, pakej hadiah skali untk birthday mama kite, 1 mei aritu. hehe