Kongsi Resepi

Wednesday, 16 January 2013

Pengalaman Interview

Aku update entry ni bukannya apa..
Sebab pagi ni hot-chat kat Hotfm buka topik "Pengalaman Temuduga"
Tak kira lah, ditemuduga ke, dapat soalan pelik-pelik dari penemuduga ke..
Ataupun lain yang di tanya, lain yang dijawab.. Sebab gemuruh kan...

So far, alhamdulillah, berjalan lancar selama aku pergi interview sebelum ni..
Mujurlah tak de soalan pelik-pelik...
Pengalaman pertama yang memang tak tahu pape, prepare apa yang patut masa aku lepas SPM..
Annoying wei!
Isi borang lagi laa..
Kan banyak kena isi...
Aku boleh plak terconfius part RACE&RELIGION..
pffffff -_-'''



Soalan last skali -- Ada apa-apa soalan?
Tau x apa aku jawab...
"Tak ramai ke staff dalam company ni?"
#Sebab masa tu staff aku nampak 2-3 orang je...
Memang kau tak dapat la kan kerja tu...
Tapi tu pengalaman kan...
Lepas tu sambung study, sampai la dapat kerja idaman hati :)

Sebab ada juga aku dengar soalan pelik-pelik dari penemuduga dari bahagian sektor k******n ni kan..
Ni pun pengalaman vendor kat company aku ni dapat interview dengan SPA...
Tapi jawatan dari luar bidang la.. Bukan bidang IT..
So, dia cite, ada soalan tu tak de kene mengena dengan jawatan dia pohon...

Lagi 1 kes ni...
Dari pendengar hotfm td,
Dia bagitau,
Masa interview dia disuruh nyanyi, tapi jawatan clerk...
Nyanyi je lah.. Nasib dapat keje tu..
Ada ke FBI cakap, boleh nyanyi  masa Annual Dinner nanti.. Hahahah


Yang aku ingat kisah sorang kakak ni..
Dia pergi interview masa dalam pantang..
Masa tu baru 2minggu dalam pantang..
Dia pergi lah juga,
Bagi dia, tu adalah rezeki anak dia kan..
Tapi sayangnya, masa tu dalam proses penceraian..
Disebalik dugaan tu, dia dapat juga kerja tu.. :)
Rezeki kann...

Yang part klaka sekali...
Kan kat borang tu ada tulis RACE n SEX kan..
Pendengar ni, dia cite, pengalaman pertama dia isi borang kerja kan masa dulu-dulu...
RACE tu dia isi -- "kuda, kereta, moto"
SEX plak dia isi -- "HARAM"
Hahahahaha..


Semua orang ada pengalaman masing-masingkan..
Cuma rezeki tu lambat dengan cepat jeee :) 

1 comment:

AyueJean said...

AJ bila nak interview mulalah malam susah nak tidur....
Bila interview, tang yang orang tu suruh tanya dia soalan tu yang takde soalan..
Padahal banyak je nak tau...
Hehehehhehe =D