Kongsi Resepi

Wednesday, 5 September 2012

30minit jadi 3jam

Semalam pergi lah Putrajaya...
Petang baru balik..
Tapi petang tu hujan lebat kemain..
Lain macam hujan lebat dia..
Selalunya perjalanan KL-Putrajaya-KL
Aku amek masa 30minit...
Tapi disebabkan hujan semalam..
Sangkut 3jam setengah kat atas jalan..
Ingatkan nak lari masuk Serdang,
Sekali banjir.. Jalan tutup..
Gate Lebuh Silikon buka pkl 9. Sedangkan JEM pkl 6ptg.

Ada ke patut pihak UPM pergi tutup gate Lebuh Silikon nak keluar dari kelompok jem tue..
Dah tu suh pemandu kereta ikut jalan dalam kat Balai Polis Serdang tu.
Sedangkan situpun banjir juga.. 
Kena u-turn..
Bongok!!
3jam kat tempat yang sama,
Barulah pihak UPM terhegeh2 nak buka gate Lebuh Silikon tue..
Yelah sebelum tue, jalan tu tutup.. 


Kalau semua ikut 1 jalan je, masaklah!
Aku redah kan juga jalan yang kene block tue,
Dorang kejar (Sebab ada macam kawalan traffic UPM ronda2)..
Siap hon2 xkasi masuk jln ke gate Lebuh Silikon tue.
Terpaksa lah patah balik jalan yang aku dah lalu tadi..
Kenalah u-turn balik..
Bila dah dapat keluar dari UPM,
Oh mak Aiii!!
Jalan Uniten-Serdang-Mines, jem tak hengat..
Sebab banjir kat KTM Serdang.


Alternatif, kluar ikut tol Serdang-Sg Besi..
Turun je highway, AMEK!!!



Susur masuk Kajang mengahala Utara/KL

Susur keluar Tol Sg Besi.. Ramai buat U-turn sebelum masuk Sg Besi menghala Selatan

Jem tak bergerak, boleh lepak2 lagi kat luar kete menghala ke Selatan. 
Macam ada xcident teruk.
Sedangkan banjir je..
Tu baru dari Tol Serdang, jem tak bergerak dari Jalan Tun Razak-Bangi..
Ada yang U-turn sebelum masuk Tol Sg Besi tue..
Gila ngeri tengok jem niii..
Walaupun lapar, balik rumah tak lalu nak makan.
Terus tido!




2 comments:

atty's said...

pihak upm,saje je tau..mcm ler org nak rosakkan harta2 diaorg,dan diaorg takut tak terkontrol..tp jalan jem tak hengat..kty pun stuck kt situ almost 1 hr,
padhal dr bangi nk ke upm je.

balik , termsk pulak tol serdang, tp lepas tu ramai yg ckp kt bwh tu banjir.terus uturn naik divider..

tp total bangi-upm, upm-bangi, pun dah 2 jam..huhuhuhuhu

missmeraa said...

tau xpe..
sakit hati jee dgn pihak upm..
dah terang2 nmpk jem teruk,
lagi nak ttp2 jalan.
adoii..

ngeri tgk jem PLUS mnghala ke kajang..

dah masuk NPE pun kete tk bergerak..
jem ni dah boleh smpi ke PERAK dah.. hehee