Kongsi Resepi

Monday, 18 February 2013

With Love -- PPj Team

Note: Cerita ni terjadi awal bulan.

Plan ni terjadi dengan tiba-tiba..
Asalnya bincang pasal annual dinner company..
Ntah macam mana terjebak plak nak outing ramai-ramai..

Plan bagai nak rak,
Lagi-lagi sorang team tu, accident..
Alahai... Sunyi opis kejap ni haa..

Tak pasal-pasal kena organizer kan plan ni..
Sebab.. aku kan KAKAK.. #katadorang
-.-'''
Layankan je la..

Hari Jumaat petang baru terhegeh-hegeh nak booking bowling..
Fuhhhhh!!
Nasib dapat booking..

Hari Sabtu tu (2/2/2013)
Plan yang dirancang pun menjadi kenyataan..
Tawakal je laa sapa yang tak datang.. #tapicuakjuga ok!

Masa otw tu,
dorang msg kate ada yang tak datang, ada yang balik kg,
Ada yang demam..
Tawakal je la kann..

Sampai je kat MV,
Surpriseee!!
Semua ada... Sorang je takde sebab urgent kena balik kg.
Yang demam jadi sehat, yang kete rosak, jadi elok dan macam-macam hal laa..
Budak yang accident tu, aku dengan chenta-hati pergi jemput kat rumah dia..
Alahai... Siannyaa...

Makan-makan bagi energy sikit..
Barulah ada semangat nak main.
Aku juga kena jadi ahlong kat dorang..
Bayar dulu, kutip kemudian..
Aku kan KAKAK #katadorangkann!

Dalam pukul 5lbh tu,
Baru lah gerak ke Danau Kota makan steamboat..
----
Tapi aku kena lah consider kan, ikut majoriti nak makan apa..
----
Tapi tak best skang kat situ dah..
Makan pun ada limit..
Ish!!
Tapi baru makan setengah jam,
Semua dah mengah-mengah!
Yela, sebelum tu laparkaann..
Budak accident tu kena la bergilir-gilir suapkan dia. 
Tapi bukan aku la.. Hohoho..


Lepas makan,
Dorang bagi plan, g karok kejap..
Layankan je la..
Sejam karok..
Nasiblah kira bilik, kalau kire kepala..
Muat lahh 10 orang dalam bilik tu..
huhuhuh.

Lepas tu baru lah balik..
Confirm yang jadi co-pilot sure tertido termasuk aku..

Lepas ni, organizer lain plak plan nak ke Broga! :)

3 comments:

AyueJean AJ said...

Wahhh... Seronoknya "kakak" kan... =D

missmeraa said...

@AyueJean AJ -- seronak bila jadi ahlong.
perangai berubah semua bila dpn awek. hahahaha

Izzatnazmi said...

10 orang sekali karaoke.. besar gak biliknye tu