Kongsi Resepi

Friday, 8 March 2013

Kerja Baru, Task Baru -- @_@

Sekejap je dah hari Jumaat..
Hari hari kena redah jem..
Baik pergi ataupun balik kerja..

Ikut lah jalan short-cut mana pun..
Tetap dalam 15minit nak lepaskan jem tu..

Hari ke3 kerja,
Dah dapat task!!
Acik peningg...


Dah nak dekat 2tahun tinggalkan coding-coding ni..
Mujurlah ada adik sorang tu expert programming..
Dan paling lawak, 
Chenta hati yang zero knowledge pasal programming ni..
Aku babitkan skali..

Just jadi translate je la..
Dah la tak de kawan..
Bukan kawan gosip semua tu..
Kawan nak bertanya..

Aku dengan bos je.
BERDUA!
Tak leh refer kat sape-sape..

Sampaikan aku terbawa-bawa lah solution task ni masa tido..
Kalau zaman study,
Adalah kawan kan nak bertanya, copy n paste.

Tapi anggap ni sebagai cabaran hidup..

Staff lain semua ada task sendiri..
Desktop dah dapat.
Laptop coming soon.

Laptop kat rumah, 
2-3 biji tu,
Jadi tempat tido kucing!

Awak, 
TQ tolong apa yang patut!
Han,
TQ bagi solution serba sedikit!

3 comments:

Nory Zoulkefle said...

cabarab baru..mula2 je rasa pening..lama nanti dah expert msti senang je nak buat..hee

missmeraa said...

@Nory Zoulkefle tu la.
think +.

AyueJean AJ said...

Wahhhh... Acik nak dapat laptop gitu..
Jeles hakak...
Kehkehkeh..