Kongsi Resepi

Friday, 22 March 2013

Duit Kertas Ke Duit Syiling Eh?

Last aku gunakan perkhidmatan rapid/LRT,
5bulan lepas, sebelum aku pindah keje kat putrajaya..

Sebab masa tu aku keje kat OUA Bangsar kan.
So, pejam celik pejam celik, setahun lebih,
Aku menggunakan perkhidmatan bas. #Kejapbetulmasaberlalu

Then, bila da dapat offer ke putrajaya,
Rutin dah bertukar.
Kenalah drive ke sana.

Tapi baru sebulan ni, 
Pindah ke Ampang pulak.
Drive juga.

Tapi hari ni,
Gatal sikit, nak merasa naik bas+lrt.
Samada lagi cepat ke atau lambat.

Masa ni la dok mencari duit kertas singgit,
Tapi tak jumpa.
Menggagau lah mencari tapi terpaksa la guna duit syiling..
Kad rapid plak entah mana ntah aku letak..


Masa otw ke bastop,
Boleh plak aku fikir bukan bukan,
Eh, rapid terima ke duit syiling ni?
Ah, sudah!

Terpaksa aku beli kueh untuk pecah kan sepoloh hinggit ni.
Masa nak kluarkan duit dari purse,
Rupanya ada duit kertas singgit!
Haiiihhh..
Tak kan nak letak balik kan kuih tu, 
Terpaksalah beli juga.


Rupanya, rapid terima duit syiling.
Aku boleh plak pk yang dorang pakai duit kertas yang masuk mcm mesin tiket parking kete tu.
APTB!

Haiihhh.. Memori plak bila turun kat LRT Bangsar.
Setahun setgh la juga pergi balik naik bas...


Maybe naik public transport ni ikut musim dia,
Kalau ok, cepatlah sampai ofis, 
Kalau K.O, -.-'''

1 comment:

AyueJean AJ said...

Heheheheh.....
Takpe, biasa2kan balik... =D