Kongsi Resepi

Friday, 10 August 2012

Rantai Raya

Lebih kurang seminggu je nak menjelang raya..
Masa ni lah 10hari terakhir Ramadhan..
Antara 10malam Lailatulqadar... Malam Pengampunan..

So, korang dah shopping?
Dah lengkap persiapan raya?
Ke ada yang suka shopping last minit??

Aku suka shopping last minit..
Sebab murah... Harga baju jatuh 70 persen youu...

Harap-harap sempat lah shopping masa hari terakhir bekerja minggu depan..
Tapi bukan benda ni aku nak cite..
Tapi pasal Iman a.k.a kucing kesayangan..

Kelmarin ada belikan dia gelang loceng..
Tapi terbesar plak..
Lupa plak budak ni kecik lagi..


So, longgar sikit la..
Seharian, bunyi loceng je.. 
Maknanya dia tak tido lagi la tuee..

Semalam, balik dari keje, 
Ayah kate, rantai dia hilang..
Puas mencari, tak jumpa..
Sampaikan ayah aku cakap...
Cer tanya dia (IMAN), mane dia hilangkan rantai tue..
Last-last aku teringat gelang tangan adik aku..
Oklah, janji ada loceng..
Amboi... Bersinar-sinar diamond diaaa..
Ni hadiah raya! Baju tak boleh beli, tak de size..


So, jangan hilangkan lagi!!

Macam  BeverlyHillsChihuahua plak dah!

1 comment:

Cik Juju said...

hye...selamat berkenalan...cantik blog...mcm tuan empunya diri :D