Kongsi Resepi

Sunday, 22 June 2014

Officially : I'm Taken -- Meet my fiance

Salam u'olls..
Rasanya dah lama sangat tak update entry..
Dalam sebulan ni bz nak prepare majlis bertunang tuan tanah ni.

Alhamdulillah,
Finally,Allah permudahkan segala urusan majlis pertunangan tuan tanah ni..
Hanya Dia je yang tahu segala perjalanan nak menempuh kata putus sebelum nak ikat tali pertunangan..

Menyambung kembali penyatuan 2 kluarga, Dia permudahkan segalanya.

Tanggal 7 Jun 2014 -- bersamaan hari Sabtu tepat pukul 2.34ptg, sah menjadi tunang kepada Mohd Ruzainie Reezman. hihi



Tema -- Dusty Pink + Mint Green
 

Hantaran -- 7dulang berbalas 9dulang
Perjanjian -- 6bulan sahaja sebab tengok tarikh dewan yang available. Alhamdullillah, tarikh yang nak tu memang tinggal satu slot je, so grab terus. Tu pun booking bulan 11 tahun lepas.
Mini Pelamin -- Little Lily's Creation
Baju -- pemberian dari Bakal Mak Mertua
Bunga tangan Carla Lily -- DIY sendiri.
Accs dan mekap -- sewa dari K. Ina. Boleh refer kat facebook -- Destinasi Ina Andaman Eina
Khemah dan meja -- sewa dari surau
Scallops dan tray makanan -- sponser dari abg sedara
Makanan -- Nasi putih, kari daging, sayur goreng, telor itik masak lemak, ayam goreng, jering goreng sambal, air sirap sunquicks, mre goreng, nasi goreng, bubur kacang -- gotong royong jiran jiran.
Pulut kuning dan rendang daging -- nenek yang buat dan juga nak bagi kepada pihak lelaki.
Kuih dan Rojak buah -- sponser dari makcik sedara dan jiran.
Cuaca -- Alhamdulillah, tak hujan dan cuasa terang dan panas.

InshaAllah, aku akan buat review 1 per satu! ;)

Status : T A K E N

2 comments:

Mysara Ab Rahman said...

Alhmdlh n tahniah!

missmeraa said...

amin.. terimakasih mysara! :)