Kongsi Resepi

Thursday, 11 July 2013

Rasa Dah Macam Rutin Pulak!

Lamanye tak update cerita..
Apa benda nii!!!
#Lap skrin monitor dengan tapak tangan..

Hurmmmmm...
Bulan 5 haritu balik kg..
Melaka je pung. Hehe...

Rumah arwah nenek&arwah atok. Boleh la nak letak 20bj kete dalam 1 masa.
Tapi sekarang, Maklang yang jaga rumah ni.

Percayalah, 
Walaupun kg kat Melaka, area town,
Tapi ni first time aku g minum coconut shake original kat Pantai Klebang..

Sebelum ni mmg nak pergi, 
Tapi tau je lah, sana jem dia tak agak.
Jem pun sebab simpang nak masuk ke Coconut Shake tu je pun..
Nak sedapkan ati, 
Kazen ajak pergi ke Batu Berendam.

Berbaju kurung you'olls!!
Srius, tak sedap sangat and spoil dengan chocolate rice tu.
Dan tak rasa serpihan kelapa. -- Tu bagi aku lah kan -- 
Dan harga dia macam mahal -- mungkin.

(Ehsan dari pakcik google)

(Ehsan dari pakcik google)
(Ehsan dari pakcik google)
So, sebelum balik KL,
Aku paksa ayah aku gi Klebang walaupun jem.
Dan pada masa yang sama, Paklong ada bagitau ada muzium Kapal Selam. -- Ada harapan ni!!

Gi la dulu Muzium Kapal Selam tu.
RM 1 sekali masuk ye..
Masuk-masuk bau minyak enjin..
Laluan dia boleh sorang je lalu..
Sempit tak sempit laa.. 
Dengan tiupan angin laut Selat Melaka, alahai...
  
 
Maklang!
  

Dah habis pusing sekeliling,
Joooomm ke coconut shake!!
Tempat yang sentiasa ramai.
Tapi dia ada 2 tempat tau, 1 takeaway (tepijalanje)


Lagi 1 minum -- dorang ada sediakan parking kat dalam


Bagi aku, minum lagi cepat dapat, 
Sekarang sistem dah bertukar, 
Bayar dulu kat cashier termasuk kuih+nasilemak+air, duduk, letak resit atas meja, staff akan tanya berapa cawan, then dia cop resit, minum!!
Ingatkan 1 cawan RM2.50-RM3.00, rupanya RM2.20 je..






Ni lah coconut shake yang paling ohsem!!
Dengan aiskrim+terasa kelapa diaa...
OMG!! Nasi lemak dia memang sedap..

Minggu lepas balik kg lagi sekali sebab ada kenduri nak sambut bulan puasakan,
So nak pergi Coconut shake, kene la g tengok kapal selam dulu..
Sebab adek aku lagi 2 org tak pernah masuk lagi..
Macam biasa, repeat cite kat atas tu bile nak g coconut shake.
Hahahaha


-- Dugaan plak cite pasal coconut shake hari pertama puasa ni -- 

1 comment:

keli menari said...

haih sedapnye airr