Kongsi Resepi

Wednesday, 16 October 2013

Salam Aidiladha

Raya Aidiladha tahun ni macam spoil giler..
Rasa sedih sangat, sebab tak dapat merasa daging korban kat area rumah..
Ayah cite, yang lembu orang surau booking kat pembekal tu, 
Dia gi bagi lembu booking tu kat orang lain..
Haiihh. Apelah buat macam tu...

Kalau replace pun dengan lembu yang lain,
Tetap tak sama...

Macam biasa, pagi raya, 
Solat, then makan rendang, ketupat , pulut kuning..
Kalau area pantai timur meriah lah raya qorban ni..

Kite meriah masa raya aidilfitri..
Dalam pukul 12tghari,
Budak-budak sibuk duk tanya, tak gi mane2 ke..
Seboleh2 nak kluar juga,
Dapat window shopping kat mall jadi la..

Ntah macam mane,
Makcik aku ajak gi Cheras,
Ziarah adik ipar dia..
Elok dari 4org, terus jadi 10org..
Sapa2 tanya, nak gi mana.. JAWAPAN SAKIT HATI -- Nak ikot, siap je..
Tu yang tetiba ramai tu..

Dalam pukul 5ptg nak balik Sg buloh balik (rumah atok)
Then tetiba ada idea nak gi IKEA..


Gigih ko gi IKEA pakai baju kurung, jubah haaa..
Ingatkan kiteorang je.. Rupanya ramai yang wat macam tu..
Siap ada yang berbaju melayu..
Dari windowshoping terbeli plak 2-3 barang.
Then bawa dorang ni gi makan.

Pantang ada tempat kosong kat hiasan dalaman tu, 
Semua nya nak berhenti then tangkap gambar..
Bukan untuk simpanan, tapi saje dorang ni gatal nak send kat wechat nak bagi jeles sapa yang ikot tu..

Hari ni, dah mula keje..
Tu je la raya Qorban untuk tahun ni..
Macam tak rasa kemeriahan raya tu.. 
Dah nak hujung tahun dah ni..

 

2 comments:

piqa da bajitos said...

hihi
kadang2 camtu terlajak nak keluar jugak
nak jugak !

Cik Yaya said...
This comment has been removed by a blog administrator.