Kongsi Resepi

Friday, 6 September 2013

Makan Makan Makan - Akhir Syawal

Kalau semalam kelmarin asek gi makan kat department client je..
So arini, hari akhir untuk bulan syawal dan pada masa yang sama, 
Hari jadi GM weii..
Masa ni boleh lah bahan-bahan GM...
Ingat senang nak tunggu ada masa macam ni nak bergurau senda..

Portluck raya ni semua ada tugasan masing-masing..
Kalau tengok dalam senarai tugasan, menu-menu yang perlu dibawa,
Tengok macam sikit..
Sekali, bila da susun atas meja..
Sampai sekarang pukul 4.20ptg pun makanan tak abes lagi..
Yelah, staff ada 20orang, sorang bawa makanan untuk 20pax..
Banyak tak banyak lah..

Meehun soto (aku bawa meehoon jee), hihik..
Nasi impit, rendang ayam, rendang daging, sambal ikan bilis petai, kuah lodeh,
Bubur jagung, dadih, pavlova, kek, satay, nasi kambing kabsah, airbandung soda,
Keropok goreng, kuihraya, wow!!!
Semputtt...

Aku tak tahu lah berapa kali bangun duduk amek makanan..
Pagi 1st trip,
Lepas solat jumaat 2nd trip plak..
Ni pun rasa mengah.. Yang tak boleh blah,
Perut dah penuh, dorang boleh buat lawak.. Memang rasa macam nak termuntah balik..

Harini, makan je lah..
Jomlah, sesi tapaw dah start ni..
Hilang diet arini..
Diet 5hari, 1.5kg turun, 
Arini 1hari makan, naik 2-3kg =.=''''

                               
Kak Hai, Kak Nana, Bos, GM



1 comment:

nur farahain said...

Nice entri ! hye rakan blogger , ain dtg singgah sini dan komen, singgah lah blog ain
BLOG AIN DISINI
follow jugak,nak mintak klik LIKE : LIKE LIKE LIKE ;)